BMSparts

BMSparts

www.bmsscooterparts.nl

Laatste onderwerpen

» verveelend
vr dec 16, 2016 1:23 am van Jan

» Onderdelen
wo dec 14, 2016 7:49 pm van Jan

» Dealerschap
do jun 16, 2016 10:58 pm van Jan

» Bandenprop
zo mei 29, 2016 7:21 pm van Jan

» Gebruikte Scooter onderdelen
wo mei 18, 2016 12:09 am van Jan

» Remus
di mei 17, 2016 9:05 pm van Jan

» Remus
di mei 17, 2016 8:39 pm van Jan

» Band dot
ma mei 16, 2016 11:06 pm van Jan

» Banden
ma mei 16, 2016 10:49 pm van Jan

Affiliates

gratis forum

  Webwinkel

  Deel
  avatar
  Jan
  Admin 1
  Admin 1

  Aantal berichten : 352
  Registration date : 16-01-09

  Webwinkel

  Bericht van Jan op ma jan 02, 2012 8:49 pm

  Webwinkels zijn al vanaf de eerste dag van het internet populair maar in Nederland lijkt er nu echt een rage te ontstaan in het beginnen van een webwinkel. Doordat de webwinkelsoftware steeds gemakkelijker wordt, de webwinkel eigenaar hoeft geen programmeercode te kennen, beginnen steeds meer particulieren een eigen webwinkel. Hobbymatig om bijvoorbeeld een eigen antiek of oude stripboeken webwinkel te starten, of werkelijk als ondernemer met het vooruitzicht dat de webwinkel moet kunnen voorzien in levensonderhoud en indien mogelijk net even wat meer.
  Software programmeurs en webdesigners spelen hier uiteraard graag op in. Er zijn inmiddels honderden verschillende internetwinkel software bedrijven die helpen met het starten van een webwinkel. Elk met hun eigen webwinkelsoftware. Hierdoor is voor een particulier die op zoek gaat naar een goedkoop en gemakkelijk systeem het soms onmogelijk om nog een keuze te maken waarmee de webwinkel te beginnen. In dit artikel bespreken we daarom de meest populaire software en meest gestelde vragen van internet ondernemers die een webwinkel willen beginnen.

  1. - Kan iedereen zomaar een webwinkel beginnen?
  In de meeste gevallen wel. Er zijn uitzonderingen die als je er even over nadenkt, vrij logisch zijn. Niet iedereen mag zomaar een slagerij, schietvereniging of sloopbedrijf beginnen omdat dit juridisch nogal gevolgen zou kunnen hebben. Maar voor het overgrote deel zijn er geen verplichte vergunningen meer nodig.

  De onderneming inschrijvingen bij de KVK is misschien een uitzondering maar zelfs dit is niet altijd verplicht. Als je klein begint, bijvoorbeeld door eerst wat online te verkopen via een online marktplaats of andere drukbezochte website dan kun je dit bij de Belastingdienst bij de inkomsten belasting opgeven als overige inkomsten. Je kunt dan ook geen gebruik maken van de speciale startersregelingen en moet wel vooraf goed je risico's bedenken.

  Houd er dan wel altijd rekening mee dat een bedrijfsmatige hobby geen stiekeme ontduiking van verplichte regeldruk wordt. Iets verkopen op een veiling of marktplaats kan prima als hobby, maar als je echt gaat verkopen via een eigen webwinkel en als bezoekers en klanten jouw webwinkel ervaren als onderneming, dan zal ook de overheid willen dat jij je hiernaar gedraagt. Als je bedrijfsmatig bezig bent en er gaat iets mis kan het zijn dat de rechter jou beoordeelt volgens het zakelijke recht. Ook als je geen KVK inschrijving hebt. Daarnaast is er wetgeving met betrekking tot je website, als je hierop artikelen verkoopt. Zeker als je met je webwinkel verkoopt aan consumenten ben je aan regels gebonden.

  Wanneer de omzet een paar honderd of maximaal duizend euro op jaarbasis is en bezoekers van je webwinkel niet het gevoel hebben dat ze een bedrijf bezoeken, dan is het nog uit te leggen als hobby. Dus een webwinkel starten is eigenlijk altijd mogelijk. Maar indien de omzet hoger wordt of je webwinkel uitstraling professioneler en zakelijker overkomt is het raadzaam bij een instantie als de KvK of een administratiekantoor even om advies te vragen.

  2. - Wat heb je nodig om een webwinkel te beginnen?
  Lastige vraag :-) Niet zozeer omdat het opstarten van een webwinkel zo moeilijk is, maar omdat het voor iedereen wel verschillend kan zijn. Een ding dat belangrijk is om te weten is dat de belangrijkste factoren zijn dat je er plezier in hebt, dat je een doorzetter bent en dat je leert van je fouten. Wees kritisch naar jezelf! Kun jij wel ondernemer worden?

  Qua regelgeving of kosten valt alles voor het beginnen van een webwinkel ontzettend mee. Zo zijn de verplichte kosten hooguit wat webhosting en inkoop van je producten, maar daar houden de basisvereisten al mee op. De overige dingen zijn optioneel. Hoe groter je webwinkel, hoe meer kosten, dus een ondernemingsplan is zelfs voor het beginnen van een hobby webwinkel niet overbodig. Maar is geen vereiste, zonder mag ook.
  Concreet is eigenlijk het enige wat je nodig hebt:
  - Een domeinnaam
  - Webhosting
  - Software
  - Producten of diensten

  Toch is dit lijstje meestal niet volledig. Het is enkel voldoende als jij klanten langs laat komen, cash betalingen accepteert en vooral aan bekenden verkoopt. Dan zul je snel kunnen beginnen. Maar meestal als je een webwinkel wilt beginnen wil je ook dat men kan betalen en zul je vooraf moeten hebben nagedacht over de logistiek. Oftewel wanneer koop jij iets in, waar sla je het op, hoe verzend je het en hoe ga je om met eventuele spullen die retour komen?


  Laat je klanten online afrekenen? Dan verandert het plaatje direct, omdat je privacygevoelige informatie ontvangt. Daarvoor zijn wel enkele regels opgesteld waarover het CPB je meer kan vertellen. Ook zul je dan je identiteit direct duidelijk moeten maken en vormen van contact moeten aanbieden.


  Voor het beginnen van een webwinkel is dus weinig verplicht maar door zaken die hierbij al snel om de hoek komen kijken, soms dus wel. En als je het zelf niet regelt dan doet het wetboek dat voor jou. En die geeft de klant in veel gevallen veel meer rechten dan je misschien verwacht. Noem je bijvoorbeeld nergens een retourenbeleid of algemene voorwaarden en heeft de hele transactie online plaatsgevonden? Dan kan een klant binnen drie maanden nog de complete aankoop terugdraaien. Voor de meeste webwinkels gaat dit te ver en deze noemen dus duidelijk een periode waarbij de klant zijn geld terugkrijgt. Dat staat dan mooi als service omschreven maar eigenlijk beperken ze daarmee de consument in zijn rechten.


  3. - Welke webwinkel software is de beste?
  Er zijn duizenden webwinkels die gebruik maken van honderden verschillende soorten software. Op het Webwinkel Forum van de website Webwinkel Opzetten.nl zie je dagelijks hierover nieuwe vragen ontstaan. Voor elke webwinkel kan dit verschillend zijn. Om nu toch globaal je een inschatting te laten maken zijn er in ieder geval twee populaire vormen om een betaalbare webwinkel mee te beginnen.


  Software voor een webwinkel met licentie
  Bij software onder licentie moet je denken aan een webwinkel die al is ontworpen. en die vervolgens kunt huren voor een prijs per periode. Je betaalt meestal een vast bedrag per maand maar andere tariefstructuren zijn ook aanwezig. Voordelen zijn dat dit vaak gebruiksvriendelijk is, snel kan worden opgezet en vaak direct een professioneel uiterlijk heeft. Het nadeel is soms dat de software wel zijn beperkingen kent. Zowel in uiterlijk, soms is de webwinkel te herkennen als een dertien in een dozijn winkel, en soms in mogelijkheden in techniek. Als je hele specifieke wensen hebt bijvoorbeeld. Maar voor de meeste starters voldoet deze software ruim voldoende.


  Open source webwinkelsoftware
  Webwinkelsoftware die al is ontwikkeld maar nog compleet is aan te passen naar jouw wensen is mogelijk met open source. Het downloaden hiervan kan (meestal) gratis maar vervolgens moet je meestal een ontwerper en programmeur inschakelen om het verder op jouw wensen aan te sluiten. De eenmalige kosten zijn hierdoor meestal hoger dan bij een licentie.


  Andere nadelen zijn dat hackers elke dag proberen in te breken in dit soort software. Meestal moet je software dus periodiek worden geupdate waardoor het soms bijna lijkt op licentiekosten. Daarnaast is open source soms zover door ontwikkeld dat de backend, het beheergedeelte dat jij zelf gebruikt, soms vrij onoverzichtelijk wordt door al die knoppen en opties.

  Software waarmee je een webwinkel kunt beginnen

  Webwinkelsoftware die je kunt huren:

  SEOshop
  Zoals de naam al doet vermoeden richt deze webwinkel-aanbieder zich sterk op het verkrijgen van traffic. SEOshop is een zeer compleet e-commerce platform voor het MKB, zowel beginnende als gevorderde webwinkeliers starten eenvoudig een webwinkel 'In thé cloud'. In het standaard pakket zijn hosting, onderhoud en telefonische ondersteuning inbegrepen. SEOshop is geen directe prijsvechter maar biedt ook voldoende opschaal mogelijkheden voor als de business groter wordt. Met een template engine en API kan is deze software ook geschikt voor ondernemers die meer willen. Meer info op getseoshop.com.

  Shoppagina
  Met Shoppagina kun je gemakkelijk een webwinkel starten inclusief iDeal koppeling. Zelfs zonder programmeerkennis kan je webwinkel binnen 5 minuten online staan. Het systeem werkt met templates maar je kunt geheel zelf je header of productpaginas maken. Zelfs filmpjes en flash plaatsen. Zie voor meer info de instructievideo op shoppagina.nl

  Mijnwebwinkel
  Met deze software kun je zonder technische kennis gemakkelijk een webwinkel beginnen. Er is ook een gratis versie beschikbaar. De webwinkels zijn vindbaar in zoekmachines, het aantal producten is onbeperkt, betaling kan lopen via iDeal en de huisstijl van de webwinkel kun je indien gewenst grotendeels zelf opzetten. Meer info op mijnwebwinkel.nl

  LogiVert
  Liever niet huren maar eenmalig investeren en vervolgens zelf de webwinkel bouwen? Bij LogiVert is het mogelijk om onbeperkt gebruik van de webwinkelsoftware te kopen. Je bent eenmalig een bedrag van €80 kwijt. De echte bronbestanden van de software blijven wel van LogiVert maar los daarvan kun je, als je de webwinkelsoftware eenmaal hebt aangeschaft dit bijna helemaal op maat aanpassen. Meer info op logivert.com

  BiedMeer
  Bieden een compleet pakket met domeinnaam, email adressen, webruimte, onderhoudstool en dataverkeer. Er is ook een gratis pakket met minder functionaliteiten dan de betaalde pakketten, zoals de e-mail of iDeal en Paypal betalingsmogelijkheden, maar nog steeds voldoende om een aardige webwinkel te beginnen. Meer info op biedmeerwebwinkels.nl

  4. - Hoe verloopt de betaling?
  Betalen op internet is nog steeds voor veel mensen een onzeker iets. Wat kan een webwinkel met mijn gegevens doen en zijn ze wel veilig? Een vraag die wij niet kunnen beantwoorden. Webwinkels die zijn aangesloten bij de Thuiswinkel.org organisatie worden in ieder geval gecontroleerd, maar in theorie zegt dit natuurlijk nog niets. Een controle op enkele belangrijke punten door een externe organisatie is geen garantie dat er nooit iets mis zal gaan.

  De betaling kan op verschillende manieren verlopen. De meest voorkomende:


  • Betaling vooraf via iDeal
  • Betaling vooraf via creditcards
  • Betaling met factuur of acceptgiro achteraf
  • Betaling via betalingsprovider
  • Betaling via PayPal
  • Betaling onder rembours
  Waar komen klanten vandaan?
  De promotie van een webwinkel is niet zomaar iets. Er kan dan wel een betaalbare mooie webwinkel staan met leuke producten, maar dat producten zichzelf niet verkopen is inmiddels bewezen. Het publiek moet ze zien en willen hebben.


  Of ze de producten willen hebben, is aan de webwinkel eigenaar. Die kan dat het beste vertellen. Een goede marketing man met een goed product krijgt dat voor elkaar. Maar de promotie is een bedrijfstak op zich. Er zijn vele mogelijkheden en elk is een artikel op zich. Zo staat er op Ondernemen en Internet informatie over adverteren in zoekmachines, het schrijven van een persbericht, verkopen via internet, verkopen in het algemeen en zijn er nog vele manieren. Voor veel webwinkel eigenaren met een laag budget zijn de volgende manieren in ieder geval zeer populair:


  • Google Adwords - Adverteren naast Google resultaten en op websites.

  • Persberichten versturen.

  • Social media als Hyves, Twitter en Facebook.
  • Link aanmelden bij startpagina.nl (achtige) dochters.

  • Affiliate of e-mail marketing
  • Link naar website op postpapier, visitekaartjes, en naamsbekendheid genereren.
  5. - De webwinkel loopt... Hoe nu verder?
  Tja. Dat is per webwinkel verschillend. De een doet het naast zijn studie en verdient een leuk zakcentje dat voldoende is, de ander maakt radio commercials, neemt personeel aan en maakt er een grote zaak van. In ieder geval is het raadzaam om zodra er meer dan 500 euro in een maand winst is gemaakt eens goed hierover na te denken.


  Tegen die tijd ben je waarschijnlijk in ieder geval ingeschreven bij de KVK en deze bieden verschillende vormen van extra ondersteuning. Zoals het magazine, workshops of soms zelfs gratis bijeenkomsten. Je eigen bank of branchevereniging kan soms helpen. Maar voor webwinkeliers zijn ook vaak meer gerichte seminars en trainingen te vinden. Zowel op marketing en groei als op het soms engere juridische of logistieke vlak.


  Een andere bron voor webwinkeliers om eens te bezoeken is het webwinkel weblog.nl. Hierop staan met grote regelmaat nieuwsberichten welke gericht zijn op webwinkeliers en de mening van de auteurs hierop.
  avatar
  Jan
  Admin 1
  Admin 1

  Aantal berichten : 352
  Registration date : 16-01-09

  Re: Webwinkel

  Bericht van Jan op ma jan 02, 2012 8:52 pm

  Wat zijn de wettelijke eisen en voorwaarden voor het hebben van een webwinkel? Aanmelden bij de belastingdienst is vereist wanneer je van plan bent om je webwinkel meer te laten zijn dan een hobbyshop waarmee je een zakcentje wilt bijverdienen.

  Wanneer je je aanmeldt als ondernemer bij de belastingdienst wordt je BTW plichtig. Voor de inkomstenbelasting stelt de Belastingdienst andere voorwaarden aan het ondernemerschap dan voor de BTW. Het kan dus zo zijn dat je voor de BTW wel een ondernemer bent, maar voor de inkomstenbelasting niet.

  In de volgende gevallen bent je ondernemer voor de BTW:


  • Je oefent zelfstandig een bedrijf of beroep uit. Het maakt niet uit of je wel of niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het is niet van belang of je winst maakt.
  • Je werkt in dienstbetrekking en je hebt daarnaast nog andere werkzaamheden. Voor die nevenwerkzaamheden kan je als ondernemer beschouwd worden
  • Je exploiteert zelfstandig een zaak of een recht om er inkomsten aan te ontlenen.

  De rechtsvorm van je onderneming telt niet voor de vraag of je ondernemer bent. De onderneming kan dus een natuurlijk persoon zijn, een rechtspersoon (bijvoorbeeld BV, NV of stichting).

  Verkopen aan het buitenland en BTW


  Als je producten verkoopt aan het buitenland, kan je te maken krijgen met een aantal belastingen, zoals invoerrechten en accijns. Ook BTW wordt geheven als je zaken doet met het buitenland. De BTW regels hangen samen met het land waarmee je handelt. Voor landen van de EU gelden andere regels dan voor overige landen.

  In principe wordt bij transacties binnen de EU de BTW geheven in het land van aankomst van de goederen. Als je goederen uitvoert, geldt het 0%-tarief.

  Bron: Belastingdienst

  Webwinkels en de Wet


  Voor webwinkels zijn de Wet Verkoop op Afstand, de Wet Elektronische Handel en de Wet Bescherming Persoonsgegevens de belangrijkste voorwaarden en wettelijke eisen.

  Wet Verkoop op Afstand:
  Deze wet beschermt consumenten tegen de risico´s bij het sluiten van een overeenkomst op afstand (bijvoorbeeld via internet). Je hebt als ondernemer een informatieplicht. Je moet ervoor zorgen dat je de consument informeert over:  1. hun identiteit.
  2. de belangrijkste kenmerken van het product.
  3. de prijs.
  4. de kosten van aflevering.
  5. de manier van betaling, aflevering of uitvoering van de koop op afstand.
  6. het herroepingrecht van de consument.
  7. eventuele bijzondere communicatiekosten.
  8. de termijn waarbinnen het aanbod (product) kan worden aanvaard.
  9. eventueel de minimale duur van de overeenkomst, bijvoorbeeld bij een abonnement.
  10. het bezoekadres voor klachten.
  11. service- en garantiegegevens.
  12. hoe de klant de overeenkomst opzegt als die voor een onbepaalde duur is of langer is dan één jaar, bijvoorbeeld een abonnement.

  Ook zegt deze wet dat de consument de gegevens over de koop 'duurzaam' moet ontvangen. Bijvoorbeeld: opslag op een diskette, cd-rom of harde schijf. Een e-mailbericht dat kan worden opgeslagen kan dus voldoende zijn.

  Annuleringsrecht van de consument
  De consument heeft het recht om binnen zeven werkdagen na ontvangst van het product de koop zonder toelichting te annuleren. Als je als verkoper niet voldoet aan de informatieplicht geldt er een annuleringstermijn voor de consument van drie maanden na ontvangst van het product.

  Het kan zijn datje na aankoop van de consument alsnog aan de informatieverplichting voldoet. In dat geval geldt vanaf dat moment weer een termijn van zeven dagen.

  Bij annulering moet de consument het gekochte terugzenden. De consument kan alleen verplicht worden tot betaling van de kosten van het terugzenden. Als de consument de koopprijs al heeft betaald, dan moet je hem binnen dertig dagen na de annulering terugbetalen.

  Kijk voor meer informatie op de site van de Kamer van Koophandel

  Wet elektronische handel


  Deze wet vloeit voort uit een Europese richtlijn en is gemaakt om meer vertrouwen te creëren in het elektronisch zakendoen (e-commerce). Een belangrijk instrument hiervoor zijn informatieverplichtingen, die moeten waarborgen dat internetgebruikers weten met wie ze te maken en waar ze terecht kunnen als bijvoorbeeld op de website verstrekte informatie onjuist is of een online bestelling niet goed wordt afgewikkeld. Lees hier verder: Wet elektronische handel

  Wet bescherming persoonsgegevens


  Persoonsgegevens staan op veel plaatsen geregistreerd. De gegevens van een "gemiddelde" burger komen in honderden bestanden voor. Bijvoorbeeld bij de gemeente, belastingdienst, huisarts, bibliotheek, supermarkt, sportvereniging en werkgever. Heel veel mensen doen mee aan spaaracties, enquêtes of hebben een klantenkaart. Waarschijnlijk hebben zij meestal niets te klagen over de manier waarop organisaties hun gegevens gebruiken. Misschien profiteren zij van de extra service die zij met een klantenkaart krijgen en stellen zij prijs op de informatie die zij ontvangen.

  De snelle technologische ontwikkelingen bieden meer mogelijkheden om persoonsgegevens te verwerken. Ondernemingen, organisaties en de overheid kunnen daardoor nieuwe diensten ontwikkelen waar de burger profijt van heeft. Die mogelijkheden kunnen van de andere kant ook een bedreiging vormen voor de privacy van de burger. Vooral door het gebruik van informatie- en communicatietechnologie is het tegenwoordig voor organisaties steeds makkelijker om persoonsgegevens op verschillende manieren te gebruiken of aan anderen te verstrekken. Daardoor kan de burger niet altijd overzien wat er met zijn gegevens gebeurt. Toch is het belangrijk dat de gegevens goed beschermd zijn. De Wbp waarborgt dat er zorgvuldig met deze informatie wordt omgegaan. De mogelijkheden die de techniek biedt mogen niet ten koste gaan van iemands privacy.

   Het is nu vr apr 20, 2018 5:51 am